Donosimo vam klasični recept za kuhano vino, savršeno za hladne zimske večeri!, piše N1.
Sastojci
1 boca crnog vina (suho ili polusuho) 1 naranča (isječena na kriške) 1 limun (isječen na kriške) 3-4 štapića cimeta 5-6 klinčića 2-3 zrna zvjezdastog anisa 3-4 žlice šećera 1 žlica meda Prstohvat muškatnog oraščića 60 ml rakije ili likera (po želji možete dodati rum ili neki drugi liker koji volite)
Priprema
U veliki lonac ulijte vino i dodajte kriške naranče i limuna. Dodajte cimet, klinčiće, anis, šećer, med i muškatni oraščić.
Zagrijavajte na laganoj vatri, ali pazite da vino ne prokuha. Miješajte dok se šećer ne otopi i vino ne ugrije (oko 10-15 minuta).
Po želji dodajte rakiju ili liker za dodatni okus.
Kuhano vino procijedite i poslužite u toplim šalicama ili čašama, ukrašeno kriškom naranče ili štapićem cimeta.
Uživajte u toplini i aromi domaćeg kuhanog vina!
Izvor: N1
Foto: Pixabay