Na 30 u hladu najbolje nam dođe ventilator i koja kuglica slaje za ohladit nepce, a ukoliko ste raspoloženi, zajedno s nama, napravite ga u svojoj kuhinji.
Osnovni recept:
Sve količine prilagođene su za 2 jaja, za veću količinu proporcionalno povećajte mjere.
- 2 jaja
- 7,5 dag šećera
- 2 kesice šlaga
- 2 dcl mlijeka
- aroma po želji ( voće, vanilija, čokolada...)
Dobro izmiksamo žumanjke i šećer. Bjelanjke umutimo u čvrsti snijeg, a šlag pripremimo s mlijekom. Spojimo žumanjke i šlag, dodamo aromu, te na kraju snijeg od bjelanjaka.
Ako radimo veću količinu i više aroma, smjesu mutimo odjednom, a dijelimo je prije dodavanja aroma, te na kraju svakom posebno dodajemo tučeni bjelanjak.
Sladoled spremamo u zamrzivač, te ga svakih sat i po do dva lagano pomiješamo da se zamrzne bez kristalića.
Ukoliko imate kvalitetni štapni mikser koji može mljeti led, probajte zamrznuti komadiće banane, ili jagode, te ih miksati sa dodavanjem vrhnja za šlag. Igrajte se s voćem i pripremite izuzetan sladoled.
Dobar tek!