Književna slušaonica u Gradskoj knjižnici Kaštela

Posljednju subotu u mjesecu veljači u sućuračkom odjelu Gradske knjižnice Kaštela održana je prva književna slušaonica na kojoj su se učenici trećih i četvrtih razreda Osnovne škole kneza Mislava mogli upoznati sa pričom „Šuma Striborova“ Ivane Brlić Mažuranić.

Za vrijeme slušaonice posjetitelji su napeto i sa pažnjom odslušali poznatu bajku jedne od najpoznatijih hrvatskih spisateljica, čija su najpoznatija djela „Priče iz davnine“ i „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“.

Nakon odslušane priče, u knjižnici se među prisutnim učenicima razvila živa rasprava o događajima u knjizi, o likovima i o njihovim postupcima.

Sa životom i djelom Ivane Brlić Mažuranić učenike je upoznala Jasminka Borzić, uz čiju pomoć su se svi posjetitelji aktivno uključili u raspravu o borbi između dobra i zla u priči „Šuma Striborova“.

Uskoro nove „Književne slušaonice“

U skladu sa svojim programom, prema kojemu pomoću raznih igraonica, književnih večeri i raznih promocija raznovrsnih književnih djela nastoje što više knjigu približiti kaštelanskim čitateljima, u sućuračkom Odjelu Gradske knjižnice Kaštela, a pod vodstvom Jasminke Borzić krenulo se sa realizacijom prijedloga oko uspostavljanja povremene 'Književne slušaonice'.

Budućim „Književnim slušaonicama“, koje će se uskoro održati i u ostalim odjelima Gradske knjižnice Kaštela, djelatnici će nastojati pristupiti multimedijalno, odnosno pri organizaciji Književnih slušaonica biti će korištena glazba, literatura, komentari i film.

Pri realizaciji ovog projekta djelatnici GKK očekuju i podršku korisnika zbog kojih se uostalom radionice i održavaju, a upravo se buduće književne i glazbene slušaonice mogu održati uz njihove prijedloge.

Inače, svi glazbeni i video materijali, odnosno audio CD-ovi i DVD-ovi koji će se koristiti koristiti pri budućoj organizaciji Slušaonica mogu se posuditi u Gradskoj knjižnici Kaštela, a informacije i obavijesti o slušaonicama moći će se pronaći u medijima.


Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.