IZMJENE ODLUKA, MREŽA VRTIĆA, SUSTIPAN
Ovog ponedjeljka, 21. ožujka, s početkom u 12 sati, u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu, održat će se 21. redovna sjednica Gradskog vijeća, a na dnevnom redu nalazi se 14 točaka.

Udruge građana, čiji su se projekti ili programi tijekom 2015. godine sufinancirali iz proračuna Grada Kaštela, dužne su dostaviti izvješća o realizaciji projekata/programa i utrošenim financijskim sredstvima.

RAVNATELJ MUZEJA, IZVJEŠĆA, UPU-I, KULTURNO VIJEĆE
Kaštelanski vijećnici, u četvrtak 16. listopada ponovo će u vijećničke klupe, na 11. sjednici koja će započeti u 12 sati, a raspravljat će i odlučivati o 24 točke dnevnog reda.

VIJEĆNICI O 16 TOČAKA DNEVNOG REDA
Prema najavama, kaštelanske gradske vijećnike u naredna tri tjedna očekuju dvije redovne i jedna tematska sjednica Gradskog vijeća, a na prvoj od njih, koju je predsjednik Darko Varnica sazvao za srijedu 23. svibnja u 16 sati, naći će se cijeli niz različitih tema iz djelovanja Gradske uprave i Gradskog vijeća.

O ŽUPANIJSKOM PROSTORNOM PLANU
Ovotjedna sjednica Gradskog vijeća Kaštela, ostat će zapisana kao jedna od rijetkih na kojoj su odluke o svim točkama dnevnog reda usvojene jednoglasno, a kaštelanski vijećnici bili su složni i u prijedlozima i pitanjima koje su postavljali Petru Matkoviću, zamjeniku ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije, koji ih je upoznao s nacrtom županijskog Prostornog plana.

NE VIDI SE KRAJ PRIČI O REKONSTRUKCIJI VRTIĆA
Mišljenje o tijeku radova na rekonstrukciji dječjeg vrtića Maslina, vijećnicima je predstavio koordinator dovršetka gradnje Milan Bušić, sve u cilju zatvaranja dosadašnjeg poglavlja rekonstrukcije i nastojanja da se započnu pripreme za nastavak tog projekta.

TREBA JOŠ DORADE, PRIMJEDBI I SUGESTIJA
Do slijedeće sezone Kaštela bi mogla imati Odluku o zabrani izvođenja građevinskih radova u turističkoj sezoni, moglo se čuti na raspravi o nacrtu prijedloga navedene Odluke, ali nisu svi vijećnici složni sa svime što se Odlukom definira pa će se, osim mišljenja predstavnika malih iznajmljivača koji su nazočili sjednici Gradskog vijeća, trebati čuti mišljenje i kaštelanskih građevinara.

ODGOVOR GRADONAČELNIKU
Sramotno je ovakvo ponašanje gradonačelnika Kaštela i pozivanje na najugroženije društvene skupine kako bi oblatio druge, a opravdao svoj nerad. To upravo odgovara njegovu načinu vođenja grada u ove dvije godine, tako da nismo iznenađeni.

GRADONAČELNIK O HDZ-OVOM NAPUŠTANJU SJEDNICE GV
Napuštanjem jučerašnje sjednice Gradskog vijeća najbolje su pokazali tko je odgovoran, umjesto da priznaju svoju pogrešku i pokriju se ušima, kod priprema i na samom početku radova, oni cijelo vrijeme politiziraju  temu rekonstrukcije zgrade vrtića, namjerno izbjegavajući temu odgovornosti za ogromnu materijalnu štetu koja je nastala.

ZBOG KVORUMA PREKINUTA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Iako smo u jednom od prethodnih tekstova najavili kako će na sjednici Gradskog vijeća biti donesena odluka o sufinanciranju troškova za boravak u vrtiću djece s posebnim potrebama, do donošenja te odluke trebat će pričekati još neko vrijeme jer je sjednica u srijedu prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

VEĆ U SRIJEDU NOVA SJEDNICA GV
Samo šest dana nakon što su održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća, kaštelanski vijećnici ponovo će se naći okupu kako bi na 31. sjednici raspravljali o nekoliko važnih tema, među kojima su imenovanje v.d. ravnateljice Gradske knjižnice, dječji vrtić Maslina i problematika naselja Radun.

PRIHODI NISU PO PLANU ALI SU PREMA OČEKIVANJU
Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada kao i izvješće gradonačelnika Josipa Berketa za prvih šest mjeseci ove godine, kaštelanski gradski vijećnici usvojili su većinom glasova, pri čemu su za izvješća glasali članovi Nezavisne Berketove liste, SDP-a, HSP-a i liberal Branko Radačić, dok su protiv bili vijećnici oporbenog HDZ-a.

SA 30. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA
Stavljanje Eko projekta u funkciju očekuje se krajem ove ili početkom iduće godine, kazao je pročelnik Ronald Rejo odgovarajući na pitanje SDP-ovog vijećnika Filipa Plećaša o tome kada će se prvi objekti, po kojoj dinamici i prioritetima priključivati na novi kanalizacijski sustav.

O CEMEXOVOJ STUDIJI I POLUGODIŠNJIM IZVJEŠTAJIMA
Nakon ljetne stanke kaštelanski vijećnici ovog će se četvrtka, 22. rujna u 16 sati, ponovo naći u klupama Gradske vijećnice kako bi na 30. sjednici ovog predstavničkog tijela raspravljali i odlučivali o aktualnim gradskim temama.

RADAČIĆ ZA REFERENDUM
Potaknut aktualnom situacijom oko Projekta o spaljivanju opasnog otpada u pećima Cemexa, potpredsjednik Gradskog vijeća Branko Radačić uputio je predsjedniku Gradskog vijeća Kaštela Darku Varnici prijedlog o uvrštavanju posebne točke o ovoj temi u dnevni red iduće sjednice.

Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.