Radnici Adria čelika dobili plaće, uskoro potpis ugovora s budućim investitorom

Radnicima kaštelanske tvrtke Adria čelik isplaćena je plaća za listopad 2014. godine, potvrdio je u ponedjeljak sindikalni povjerenik Zvonimir Duvnjak.

Isplata barem jedne od tri izostale plaće bio je jedan od uvjeta za nastavak pregovora između zaposlenika i poslodavca, prekinutih 21. siječnja ove godine.

Nastavak razgovora, planiran za početak ovog mjeseca, uvjetovan je i odustajanjem poslodavca od sporne klauzule u ponuđenom ugovoru o radu na neodređeno vrijeme kojom se radnici odriču financijskih potraživanja i povlače sudske tužbe kojima ih žele naplatiti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Je li poslodavac prihvatio navedeni uvjet, trebalo bi se znati ovog tjedna, baš kao i konačan rezultat razgovora vlasnika Adria čelika i potencijalnog partnera - investitora koji je poslao pismo namjere.

Od dogovora na relaciji zaposlenici - poslodavac, te potpisivanja ugovora s investitorom izravno ovisi daljnja sudbina Adria čelika i njegovih 200 radnika.

Treba, naime, podsjetiti da je nekolicina radnika 22. siječnja ove godine podnijela Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje stečaja, za što su već ranije stečeni zakonski uvjeti.

Poslodavac ima sve manje vremena do zakazivanja prvog ročišta na Trgovačkom sudu (zakonski rok je 30 dana od podnošenja zahtjeva), kako bi se pokretanjem proizvodnje stečaj izbjegao.

Izvor: Slobodna Dalmacija

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Izdvojeno

 
 


Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska


 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.