Kako bi se što bolje predstavila kaštelanska eno gastro baština i ispričala što ljepša priča kako turistima, tako i žiteljima organizira se eno – gastro publikacija „KAŠTELA U PJATU I ČAŠI“. Manifestacija će biti predstavljena u petak, 5. srpnja u 13 sati u vili Nika u Lukšiću.
- S ponosom možemo kazati „Dođi u Kaštela“, jer kao u staroj pjesmi ,turisti i namjernici kao i svi žitelji sedam mjesta Kaštelanske rivijere sve više doživljavaju kao jedan od bisera Jadrana. A Kaštela to zaslužuju. I zbog “zelenog Marjana “ što nad zaljevom bdi”, Kozjaka na čijim su padinama obnovljeni stari maslinici i vinogradi, ali i zbog svoje povijesti, kulturne baštine te “ića i pića”, zbog svog crljenka, opola, babice, ali i drugih sorti koje su se udomaćile u bogom danom prostoru južnih padina Kozjaka te gastronomske tradicijske ribarsko težačke spize. Kaštelanska gastronomska priča, posebice kad se spari sa sjajnim domaćim “veselim” vinima je uzbudljiva i neponovljiva. Gastro ikone Kaštela valja naprosto kušati te u njima i vinima kaštelanskih vinara uživati – poručili su organizatori.
Foto: arhiva (PGK)
Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa financiranje javnih potreba u kulturi u 2024. godini.