KREATIVNO PROLJEĆE UZ TRADICIONALNA DOGAĐANJA
Ovaj tjedan u Kaštelima završava tradicionalnim događanjima u sklopu Manifestacije Kreativno proljeće gdje će ljubitelji dobre spize i vrhunske kapljice uz glazbene note doći na svoje. U nedjelju, 23. lipnja dvorac Rušinac u Lukšiću bit će domaćin Svjetskom prvenstvu u pripremanju jela od sipe i boba te događanju Jazz, vino i čokolada.
Tijekom popodneva bit će vrijeme rezervirano za pučke kuhare koji će se okušati u spremanju jela od sipe i boba. Tradicionalna je to manifestacija koja će započeti u 18 sati i sigurno da će biti spize kojoj se neće moći odoljeti. Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba bit će pod budnim okom chefa Nikole Tomića. Kao i do sada nema sumnje da će kuhari pokazati kreativnost u spremanju jela po svojoj recepturi kako bi ponijeli titulu prvaka.
Nastavak manifestacije uslijedit će događanjem u 21 sat pod nazivom Jazz, vino i čokolada gdje će prostor dvorca Rušinac pridonijeti posebnom ugođaju kako bi svi oni koji dođu mogli uživati u spoju slatke gastro ponude uz glazbu. Bit će to ležerna večer u kojoj će se moći kušati tradicijsko kaštelansko slatko i uživati uz najljepše melodije.
Podsjetimo, Kreativno proljeće predstavlja cjelovit program događanja koji oplemenjuje postojeću turističku ponudu, značajno doprinosi vidljivosti i prepoznatljivosti Kaštela na nacionalnom i internacionalnom nivou te jača kapacitete lokalnih dionika za isporukom jednog cjelovitog destinacijskog proizvoda u današnjoj industriji doživljaja. Održavanjem manifestacije u razdoblju predsezone nastoji se produljiti turistička sezona u gradovima kako bi se osigurao održivi razvoj turizma u gradu.
Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa financiranje javnih potreba u kulturi u 2024. godini.