Ovogodišnje 7. izdanje manifestacije Kreativnog proljeća nastavlja sa organiziranjem događanja u Tjednu glazbe i crljenka te će u petak, 21. lipnja u dvorcu Rušinac biti dva događanja koja će spojiti tradicijsku ribarsku spizu i kušanje kaštelanskog crljenka.
U nastavku manifestacije koja je ovu godinu išla i korak dalje nezaobilazna su događanja koja njeguje dugu tradiciju vinara i vinogradara. Stoga će se održati Ocjenjivanje vina od crljenka kaštelanskog by MK koje je planirano u 18 sati. Time će kaštelanski vinari ocjenjivati svoja vina, gdje će nakon kušanja kapljica crljenka, ne znajući o čijem je vinu riječ, izabrat će ono najbolje.
Potom će uslijediti gastro manifestacija u 21 sat gdje će u fokusu biti Ribarska marenda. Pripremat će se tradicijska ribarska spiza, srdela i inćun.
Bit će dan za uživanje u tradicijskim jelima i izvrsnim vinima lokalnih vinara. Nedvojbeno će se sljubiti dvije vrijednosti koje su dio kaštelanskog bogatstva baštinjenog iz prošlosti, a koje mogu osigurati svjetlu budućnost turističke i druge ponude grada podno Kozjaka.
Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa financiranje javnih potreba u kulturi u 2024. godini.