7. IZDANJE KREATIVNOG PROLJEĆA
Ovogodišnje izdanje Kreativnog proljeća ulazi u svoj sedmi tjedan organiziranja brojnih događanja. Tako u Tjednu Glazbe i Crljenka manifestacija ide korak dalje. Vinari će ocjenjivati najbolji kaštelanski Crljenak, organizirat će se ribarska marenda, Svjetsko prvenstvo spremanje jela od sipe i boba te tradicionalna manifestacija Jazz, vino i čokolada.Sva događanja su planirana u dvorcu Rušinac u Lukšiću.
Još od travnja na različitim lokacijama kroz tematske programe održava se ovogodišnje 7. izdanje Kreativnog proljeća te uz održani Gastro tjedan, Tjedan Praznika cvijeća, Đardin čitanja, Tjedan kreativnih i kulturnih industrija, Kaštelanski puti, preostaje još Glazbeni tjedan i Tjedan kaštelanskog Crljenka.
U petak, 21. lipnja u 18 sati održat će se Ocjenjivanje vina od Crljenka kaštelanskog by MK, gdje će kaštelanski vinari ocjenjivati svoja vina. Dok će se isti dan u 21 sat pripremati Ribarska marenda, odnosno pripremat će se tradicijska ribarska spiza.
Nadalje, u nedjelju, 23. lipnja održat će se dva tradicionalna događanja. Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba će biti u 18 sati, a u spremanju će se okušati pučki kuhari. Žiri vodi chef Nikola Tomić.
Manifestacija će se nastaviti s događanjem Jazz, vino i čokolada u 20.30 sati, također u dvorcu Rušinac. Bit će to prilika za uživanje u jelu kao i u vrhunskom Crljenku kaštelanskih proizvođača vina te bogatstvo okusa spojiti s čokoladom i glazbom.
Foto: Ivana Topić (naslovna)
Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u okviru Programa financiranje javnih potreba u kulturi u 2024. godini.