U organizaciji Mjesnog odbora Kaštel Sućurca na rivi se sinoć održao Mašo šef, kulinarska manifestacija na kojoj su se sućuračke udruge natjecale koja će skuhati najbolju teću. Okupljanje je počelo u popodnevnim satima kako bi udruge do 20 sati stigle pripremiti jela, a priprema im se isplatila jer su se velike teće pune delicija ispraznile u rekordnom roku.
Kako i priliči jednom mistu uz more, jela koja su udruge kuhale bila su uglavnom morska pa su se na meniju našli: Tunjevina s manistrom PSDR-a Gojača, Tunj na žutom UNH Torcida, Lignjun i muzgavac s bobom Udruge ljubitelja boba u nastanku, Dagnje s domaćom manistrom Veterana Jadrana i Orzoto DVD-a Mladost. Jedina mesna jela u konkurenciji bila su Boškarin s bobom a’la Pela kojeg je pripremila KPU Kampanel i Tripice sa slanutkom Moto kluba Uspomena. Van konkurencije kuhao je i Mjesni odbor Sućurca s MasterChefom Ivanom Temšićem i to Hobotnicu sa slanutkom.
Sudeći po reakcijama okupljenih pripremljena jela bila su odlična, hrana se razgrabila u rekordnom roku, a teće su nakon pola sata bile gotovo prazne. Osim domaćih, bilo je i dosta turista kojima je ovo bila odlična prilika za isprobati domaća jela ovog podneblja.
Nakon što se hrana počela dijeliti, za svoj stol zasjeo je i stručni žiri. Nakon isprobanih sedam jela odlučili su da treće mjesto ide Moto klubu Uspomena i njihovim tripicama, drugo mjesto otišlo je u ruke DVD-u Mladost za orzoto, dok su prvo mjesto podijelili UNH Torcida za tunja i KPU Kampanel za boškarina.
Nakon podjele nagrada zabava se nastavila uz grupu Bombu koja je pred prepunom rivom svirala obrade naših hitova do kasnih sati.
- Nadamo se da će ova fešta postati tradicija od sada pa nadalje – kazali su iz Mjesnog odbora Kaštel Sućurca.
Foto/video: Ivana Topić