U sklopu Kreativnog proljeća i to u Gastro tjednu u subotu, 15. travnja od 10 do 16 sati održavat će se 5. Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba prostorima restorana Spinaker u Marini Kaštela. Pobjedniku će pripast 50 litara kaštelanskog Crljenka.
Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba okuplja strane i domaće kuhare kao i mlade kuharske snage iz ugostiteljskih škola.
Sudionici će se natjecati u pripremanju jela, kuhati će na mobilnim kuhinjama Natjecatelji će biti raspoređeni po skupinama kuhari kaštelanskih restorana, pučki kuhari i mladi kuhari, a najbolji će dobiti nagrade. Ove godine, nagrada za najboljeg pučkog kuhara je 50 litara pravog kaštelanskog Crljenka.
- Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba želi doprinijeti jačanju svijesti o mogućnostima za ostvarenje jače prepoznatljivosti kaštelanske eno-gastro ponude i kaštelanskih tradicijskih jela. Ujedno ćemo jačati postojeću turističku ponudu i predstaviti Kaštela kao poznatu i iznimno poželjnu turističku destinaciju sa ribarsko težačkom tradicijskim delicijama i to ne samo na nacionalnom već i na internacionalnom nivou, proširiti sezonu i ojačati kapacitete lokalnih dionika kako bi se isporučio cjelovit destinacijski proizvod u današnjoj industriji doživljaja – najavili su organizatori.