Posljednja dva dana Rušincem se širio miris raznih delicija. Naime, vrijedne ruke kuhara Mira Vrankovića pripremale su dva predjela i dva glavna jela. Dvanaestero polaznika, nezaposlenih osoba naučilo je pripremati salatu od hobotnice, tapenadu od maslina, pogaču foccacu, hobotnicu sa zapečenom purom te teleći ragu s prilogom.
Ova radionica samo je jedna u nizu radionica za nezaposlene, koje su organizirane kroz projekt Lokalno društveno poduzetništvo - Kaštela Natives. Radionice izrade jela od slastica, modularne edukacije za turističke vodiče te radionice za domaćina do sada je završilo trideset i jedna nezaposlena osoba.
U tijeku su prijave za radionice dostupne svim zainteresiranim, a gdje će upravo nezaposleni pod mentorstvom kuhara imati prilike pokazati što su naučili.
U tijeku su prijave za radionice uoči Valentinova, 8. veljače, gdje će svi koji žele imati prilike naučiti spremati jelo u tri slijeda za voljenu osobu ili pak pokladne radionice namijenjene djeci, 20.veljače 2023.
Prijave su moguće na linku, a više detalja možete dobiti na društvenim mrežama udruge Mastrinka koja je ujedno i nositelj projekta.
Podsjetimo, KAŠTELA NATIVES je projekt jačanja društvenog poduzetništva na području grada Kaštela sa ciljem uspostave lokalnih lanaca isporuke turističkih usluga sa visokom dodanom vrijednosti koje se temelje na lokalnoj eno-gastro ponudi te kulturnoj i povijesnoj baštini. Projekt doprinosi održivosti civilnog društva, smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te povećanju konkurentnosti mikropoduzeća i slobodnih poduzetnika (slobodna zanimanja/ samozapošljavanje).