Jučerašnje popodne u Rušincu bilo je veselo i u mirisu kolača jako zabavno. Pod vodstvom Nađe Novak, desetero malih kaštelana učilo je kroz zabavu i igru izrađivati svoje prve tradicijske slastice rafiole i smokvenjak.
Prvo su u malim timovima sjeckali sastojke za smokvenjak, orahe i suhe smokve, zatim su ih usitnjavali u blenderu zajedno sa šećerom i medom te dodavali sok limuna i naranče. Od dobivene smjese oblikovali su kuglice koje su se sušile u pećnici na 80°C oko 40 minuta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dok su čekali smokvenjake, vrijedne ručice valjale su tijesto za rafiole te ih punile nadjevom i utiskivalo u oblike kako bi dobili prave male slastice.
Nakon pečenja zasladili su se svi zajedno te dio spremljenih slastica odnijeli kućama kako bi se mogli pohvaliti.
- Nadamo se da će i sljedeće aktivnosti imati dobar odaziv te vas pozivamo da pratite društvene mreže udruge Mastrinka koja je radionicu organizirala u sklopu projekta „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“ – poručili su organizatori ovog događanja.