Predavanja za maslinare

U ORGANIZACIJI MASTRINKE
Udruga maslinara Mastrinka organizira  predavanje o stanju štetočina i njihovom suzbijanju te utjecaju vremena berbe, čuvanja i prerade na kvalitetu djevičanskog maslinovog ulja,u petak, 25. rujna u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, s početkom u 19 sati.

Prvo predavanje s naslovom „Stanje štetočina masline u vegetacijskoj sezoni 2015. te preporuka za zaštitu u narednom razdoblju“ održati će mr.sc. Ivana Župić iz Savjetodavne službe, i osim stanja štetočina masline u tekućoj godini, sadržavati će i poseban osvrt na maslininu muhu kao glavnog štetnika protekle sezone, te maslininog moljca i svrdlaša. Osim navedenog, maslinari će imati prilike saznati više o najznačajnijoj bolesti masline-paunovom oku, te dobiti preporuku za njeno suzbijanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Drugo predavanje na temu „Utjecaj vremena berbe maslina, čuvanja ploda i načina prerade na kvalitetu djevičanskog maslinovog ulja“ održati će dr.sc. Mirella Žanetić sa Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša Split, i obuhvatiti će preduvjete za dobivanje maslinovog ulja visoke kvalitete, osnovne čimbenike za očuvanje kvalitete djevičanskog maslinovog ulja, te ukazati na osnovne pogreške kod čuvanja i preraade ploda u ulje. Također će se detaljno objasniti osnovni koraci, od berbe maslina sve do skladištenja ulja, koji garantiraju visoku kvalitetu djevičanskog maslinovog ulja.


Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.