I Kaštela u Igri prijestolja

PRIPREME ZAPOČELE, SNIMANJE POČETKOM RUJNA
Kada su u srpnju producenti HBO-ove popularne serije  Game of Thrones - Igra prijestolja, objavili lokacije na kojima će se snimati novi nastavci 5. sezone serijala, navedeni su Dubrovnik, Split i Šibenik, no ovih dana pripreme za snimanje započele su i na području Kaštilca i uokolo njega u Kaštel Gomilici, pa će tako mnogočlana ekipa koja stvara seriju, oko mjesec dana boraviti i u Kaštelima.

Game of Thrones je srednjovjekovna serija, proizašla iz djela "Pjesme vatre i leda", Georgea Martina. Premijerno je izvedena 2011.godine, a do sada su snimljene četiri sezone, peta je u tijeku te je planirano snimanje i šeste sezone, što govori o njenoj popularnosti.
Isto tako, ovo je fantastična igrana serija koja je možda snimana na najviše lokacija. Od filmskog studija u Belfastu, pa diljem Sjeverne Irske, Škotske, Islanda, Malte, Maroka, SAD-a te u posljednje vrijeme na području Hrvatske, odnosno Dubrovnika, Klisa i Splita.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Mjestima na kojima se snima donosi popularnost, pa je tako nakon prikazivanja zamijećen povećan broj turista u svim krajevima gdje se snimala.
Upravo to je i razlog što je najava snimanja serije dočekana s odobravanjem i u Kaštelima i među čelnim ljudima Grada, koji se nadaju da će ovo biti odlična reklama za kaštelansku kulturno-povijesnu baštinu i turizam.

O pojedinostima snimanja htjeli smo se raspitati u produkciji ove serije, no prema njihovoj praksi, posebnih izvješća i informacija za širu javnost još uvijek nema.
No, kako nikada ne nedostaje neslužbenih informacija, tako smo saznali da će pripreme za snimanje trajati više od 20 dana, a samo snimanje odradit će se, zavisno od uvjeta u samo 4 do 5 dana. Snimanje će se odvijati početkom rujna na lokacijama Kaštilca i drugih terena u njegovoj blizini.

U snimanju će sudjelovati dio statista s područja Kaštela, a prema iskustvima Kaštelana koji su već statirali u Splitu, dnevna naknada uglavnom iznosi oko 240 kuna.
Isto tako neslužbeno smo doznali da će korištenje prostora za snimanje Gradu Kaštela biti plaćeno, no kako se ne radi o većoj svoti. Pri snimanju će se koristiti veći broj brodova, jer je, kako doznajemo, od lučke uprave zatraženo osiguravanje vezova za nekoliko desetaka brodova, na području od Kaštilca prema Torcu.
Sve to nagovještava da će u Kaštelima biti snimljene izuzetno zanimljive scene, koje će u narednim mjesecima gledati gledatelji širom svijeta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U nastavku vam donosimo nekoliko fotografija priprema terena, koje je svojim objektivom uspio uhvatiti Ante Majić…


Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.