Marin i Domina najbolji maratonci

3. KAŠTELANSKI MARATON JAČI OD VREMENA Unatoč lošim vremenskim uvjetima, 28 plivača i 7 plivačica sudjelovalo je ove nedjelje na 3. Kaštelanskom plivačkom maratonu koji se plivao na stazi od porta u Kaštel Starom do hotela Palace i natrag.

Stazu dugu 2000 metara najbrže je preplivao Marin Milan, kojem je za to trebalo točno 26 minuta i 9 sekundi. 1 minutu i 59 sekundi nakon njega, u cilj je ušao Duje Milan, a treći je bio Danijel Čitar s rezultatom 28:27.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila perspektivna kaštelanska plivačica Domina Kljaković-Gašpić, koja je stazu preplivala za 36:22 te tako iza sebe ostavila konkurentice za više od 3 minute. Druga je bila Iris Marović s rezultatom 39:40, a treća Marija Kezele kojoj je za prijeći stazu trebalo 45:12.
Priznanja i medalje najboljima uručio je proslavljeni hrvatski maratonac Veljko Rogošić.

I dok su se oni stariji borili sa zahtjevnom stazom i vremenom, u isto vrijeme svoj mali maraton je plivalo 8 djevojčica i 19 dječaka mlađih od deset godina, koji su svi odreda na poklon dobili majice organizatora.

Maraton je, unatoč vremenskim neprilikama, uspješno organizirao PŠK Srdela iz Kaštel Starog, uz podršku Turističke zajednice grada Kaštela.
Plivače je cijelo vrijeme natjecanja budno pratilo šetnaest barkariola u brodicama te posade u brzim gliserima HRM-a i ronioci PŠK Spinut, kao i ekipa kaštelanske hitne medicinske pomoći.


Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.