Bandićeve jabuke i masline na starosejskom brcu

KANDIDAT S KOJIM NIKAD NIJE DOSADNO
Unatoč hladnoći i kašnjenju cijelog događanja, znatan broj Kaštelana u petak poslijepodne došao je na brce u Kaštel Starom pozdraviti Milana Bandića, jednog od kandidata na izborima za predsjednika države.

Da se Bandićevi simpatizeri nalaze među svim generacijama te ljudima različitog socijalnog i društvenog statusa pa čak i među različitim političkim opcijama pokazalo se i ove večeri jer su mnogi pohrlili pozdraviti se sa mogućim hrvatskim predsjednikom koji je upravo i poznat po komunikaciji s „običnim“ ljudima.

U svom obraćanju s pozornice Bandić  je iskazao nadu u bolju i novu Hrvatsku, što su prisutni pozdravili pljeskom.

- Ako i gdje trebam reći da svi u Hrvatskoj trebamo biti zajedno, to je ovdje u Dalmaciji i to ne samo da trebamo povezati sjever i jug, nego trebamo ujediniti cijelu naciju i napraviti jedan iskorak za bolju i europsku Hrvatsku – rekao je između ostalog Bandić te podsjetio okupljene da izađu na izbore jer imaju povijesnu šansu izabrati najboljeg hrvatskog predsjednika.

Uz čestitanje predstojećih blagdana, Bandić je prisutnima dijelio reklamne lopte, dok su volonteri podijelili jabuke i sokove, a zainteresirani Kaštelani dobili su i po sadnicu masline.

- Znam da su Kaštela u zadnjih dvadeset godina izmijenila svoju sliku jer pored ljudi koji su ovdje rođeni došlo ih je puno, figurativno rečeno, sa zavežljajima, natjerani silom prilika. Ja čestitam ovom gradu na zajedništvu onih koji su tu stoljećima i onih koje su oni prihvatili te mislim da se ovdje trenira bogatstvo različitosti i hrvatsko zajedništvo, hvala vam na tome – odgovorio je Bandić na novinarsko pitanje koliko zna o Kaštelima.

Standardno slikovit bio je Bandić  i u svom odgovoru po čemu bi on sutra bio bolji predsjednik od ostalih kandidata.

- Ja sam iz života, a oni su iz knjiga. Dok ja uzorem pola njive oni još taru krmelje, sa smiješkom je rekao ovaj predsjednički kandidat.

Za dobro raspoloženje i zagrijavanje temperature ove su se večeri pobrinuli grupa Pop art i klapa Iskon, no nakon Bandićevog odlaska i građani su brzo napustili prostor brca i otišli u tople domove, dok su se oni mlađi uputili u Split gdje je za Bandića, između ostalih nastupilo i Prljavo kazalište.


Izdvojeno

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.