HRVATSKA: KUKURIKU 80, HDZ 47
KAŠTELA: REZULTATI IZ SVIH IZBORNIH MJESTA: Na izbore izišlo 55,74 % glasača, HDZ-u 34,3%, Kukuriku 25,8%, Ivan Grubišić 12,0%, HSP Dr.A.Starčević 5,1%
IZLAZNE ANKETE: KUKURIKU 83, HDZ-U 40 MANDATA
U nastavku pronađite rezultate rezultate izbora 2011...

Predsjednik Ivo Josipović povjerio je mandat za sastavljanje vlade predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću. Milanovića su, kao izborni pobjednici predložili čelnici Kukuriku koalicije koja je na izborima osvojila 80 mandata u Saboru. Milanovićeva vlada s programom mora dobiti potporu Sabora, a predsjednik je najavio kako će konstituirajuću sjednicu sazvati za idući tjedan.

SANADER ŽUPAN, OSTALIH NEMA
Četiri dana nakon održanih parlamentarnih izbora, kada brojni politički analitičari i mediji analiziraju i objašnjavaju rezultate, postavili smo sebi pitanje gdje se u cijeloj priči nalaze Kaštelani jer cijela situacija ukazuje na činjenicu da u narednom razdoblju, ponovo niti jedan Kaštelanin, Ante Sanader obavlja funkciju župana, neće sudjelovati u radu Sabora ili voditi visoku državnu politiku.

Poštovane građanke i građani Kaštela, nakon provedenih izbora za izbor zastupnika u Hrvatski Sabor osjećamo dužnost, ali i iskrenu želju, zahvaliti Vam se na povjerenju koje ste ukazivali i ukazujete Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, iako na izborima za Sabor RH ukupno gledano, HSLS nije ostvario očekivani cilj i osigurao parlamentarni status, ovim putem se zahvaljujemo svima Vama koji ste izišli na izbore i preuzeli svoj dio odgovornosti za buduća događanja i nužne gospodarske promjene.

Svim našim biračima na području Kaštela i IX izborne jedinice zahvaljujemo na danim glasovima i iskazanom povjerenju.Uz parlamentarne, pravaštvo je na žalost moralo proći i kroz vlastite (unutar pravaške) izbore koji dugoročno određuju sudbinu, kako stranke HSP-AS tako i pravaštva u cjelini.Vjerujemo kako je ovim otklonjena i zadnja prepreka sve pravaškom ujedinjenju u budućnosti,a što je ujedno jedno od obećanja i nastojanja gđe.Ruže Tomašić.

Poštovani građani grada Kaštela, u ime svih Laburista Kaštela, SD županije i cijele RH želim vam zahvaliti na ukazanom povjerenju i vašim glasovima stranci Hrvatski Laburisti. Također zahvaljujemo  Kaštelanskim medijima,posebno portalima na fer i korektnom pristupu izbornoj kampanji, te strankama u gradu Kaštela čiji su aktivisti i članovi korektno odradili kampanju.

Poštovane građanke i građani Kaštela, u nedjelju, 4. prosinca sudjelovali ste u povijesnim izborima za našu Republiku Hrvatsku. Svi vi koji ste došli na birališta imali ste priliku izabrati između zakona i bezakonja, između jednakih šansi za sve građane i privilegirane kaste koja je preuzela ekonomsku i političku moć.

PRVE IZJAVE NAKON NESLUŽBENIH REZULTATA IZ DIP-A U PONOĆ
Nakon što su objavljeni prvi neslužbeni rezultati sa nešto više od 50% obrađenih biračkih mjesta, po kojima Kukuriku koalicija dobiva 78 mandata u Saboru, u stožeru kaštelanskog SDP-a bilo je izuzetno veselo i sa zanimanjem se pratio izvještaj iz svake izborne jedinice.

MANJE ZA 2,11 POSTO NEGO PRIJE 4 GODINE
Na 6572 biračkih mjesta na kojima se glasa za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, do 16 sati, prema izvješću Državnog izbornog povjerenstva, od 3.717.523 birača izašlo je  njih 1.573.556, odnosno 46,06 % , što je za 2,11% manje nego prije četiri godine.

Danas točno u 7 sati u Hrvatskoj su se otvorila 6572 biračka mjesta na kojima se glasa za izbor zastupnika u Sabor. Točno u podne Državno izborno povjerenstvo održalo je prvu press konferenciju na kojoj je iznijelo podatke i izlaznost na birališta.

Svih trideset birališta na kojima se u Bosni i Hercegovini tijekom dana moglo glasovati za novi saziv Hrvatskog sabora zatvoreno je u 19 sati. Ponovno se sutra otvaraju u 7 sati te će se također glasovati do 19 sati.

KANDIDATI IZABRANI NA PREDIZBORIMA
Obitelj, moral, kršanski svjetonazor i domoljublje, vrijednosti su o kojima su kandidati s liste Hrasta u 9. izbornoj jedinici, ovog četvrtka razgovarali s građanima Kaštela, a koje imaju važno mjesto u programu ovog političkog pokreta, koji je okupio ljude istih i sličnih vrijednosti iz različitih zajednica i udruga.

BIRALIŠTA OTVORENA U NEDJELJU OD 7 DO 19 SATI
Noćas od ponoći počinje izborna šutnja i traje do zatvaranja birališta u nedjelju 4. prosinca u 19 sati. U nedjelju u 7 sati ujutro u Hrvatskoj se otvaraju biračka mjesta na kojima će hrvatski državljani birati novi saziv Hrvatskog sabora. Prve izborne rezultate Državno izborno povjerenstvo najavilo je za nedjelju u večernjim satima.

PREDSTAVLJANJE NEZAVISNE LISTE DR. JADRIJEVIĆA
- Tko je kriv za sadašnje loše stanje u Hrvatskoj? Krivo je uvijek istih 200 političara koji vladaju hrvatskom politikom već 20 godina. Dosta nam je lijevih i desnih, obojanih različitim bojama, koji ne znaju pokrenuti ovu zemlju i zato sam okupio ljude koji će im pokazati kako to učiniti – kazao je na predstavljanju Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića za 9. i 10. izbornu jedinicu, koje je upriličeno ovog utorka u dvorcu Vitturi, njen nositelj dr. Stipislav Jadrijević.

PREDIZBORNI GOVORI NA SKUPU HSP-A
„Ni pod Beč, ni pod Budimpeštu, nego za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Ni pod Beograd, ni pod Bruxelles, nego za slobodnu i samostalnu Hrvatsku“, slogan je koji je u nedjelju navečer dominirao binom u kinu Sv. Juraj, na predizbornom skupu Hrvatske stranke prava za 9. izbornu jedinicu.

NA SKUPU HDZ-A I HGS-A
Kandidate HDZ-ove i HGS-ove liste za 9. izbornu jedinicu, predvođene premijerkom i predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosorom, ove su nedjelje na rivi u Kaštel Sućurcu, pozdravili brojni članovi i simpatizeri u Kaštelima, koji su im došli dati podršku pred predstojeće parlamentarne izbore.

PREDIZBORNI SKUP KUKURIKU KOALICIJE
- Izađite na izbore i birajte srcem i razumom. Birajte bolju i drugačiju Hrvatsku. Pogrešno je reći da treba birati pošteniju Hrvatsku jer Hrvatska je poštena, Hrvatska su njeni građani – kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović okupljenima na predizbornom skupu Kukuriku koalicije u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, koji su njegovo obraćanje dočekali s ovacijama.

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.