BANDIĆ U KAŠTELIMA OBEĆAO: Cijeloj Hrvatskoj bit će kao Zagrebu

PREDIZBORNA KAMPANJA KOALICIJE ZA PREMIJERA
Prva sjednica Vlade, kojoj ću ja biti premijer nakon ovih izbora, održat će se u Vukovaru, najavio je na predstavljanju kandidata liste “Koalicija za premijera” za 9. Izbornu jedinicu u kaštelanskoj Gradskoj vijećnici, kandidat ove koalicije za premijera, Milan Bandić.

Milan Bandić sa suradnicima te kandidatima na listama koalicije za 9. i 10. izbornu jedinicu, u subotu je posjetio Split i Kaštela. Osim predstavljanja liste, razlog Bandićevog dolaska u Kaštela je i posjet novoformiranom ogranku njegove stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, kojem je na čelu Mate Selak, a koji je kazao kako se te obveze prihvatio samo kratko vrijeme do priprema za lokalne izbore slijedećeg proljeća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim što je najavio prvu sjednicu Vlade u Vukovaru, Bandić je najavio i smještanje ministarstava u različitim gradovima, pa bi prema njegovoj zamisli Ministarstvo branitelja bilo u Vukovaru, obrane u Kninu, turizma u Dubrovniku, regionalnog razvoja u Puli ili prometa i veza u Splitu.

- Pet ključnih pitanja na kojima bi Hrvatska trebala počivati su: znanje, struka i kompentencija, zatim jačanje i vrednovanje rada, treća stvar je demografska obnova, bijela kuga Hrvatske, potom nužnost policentričnog ravnopravnog sustava u Hrvatskoj i kao peto su rad i solidarnost. Naravno, tu je i šesto pitanje, odnosno pitanje odgovornosti, koju nakon predsjednika Tuđmana nitko od premijera nije imao.

Ja s pola Hrvatske upravljam 16 i pol godina, 24 sata dnevno i 365 dana u godini. Obećavam da ću kao premijer, nakon  četiri godine u dušu poznavati svaki grad, svaku općinu u Hrvatskoj, sve njihove probleme i početi ih rješavati kao što poznam svaki kutak i svaku ulicu u Zagrebu - kazao je Bandić pred Kaštelanima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na primjeru konkretnih stanja, odluka i poteza u Zagrebu, Bandić je ustvrdio kako će tako biti u cijeloj Hrvatskoj. Od skorog usvajanja instituta majke odgojiteljice, do besplatnih knjiga za sve učenike, što je praksa u Zagrebu duži niz godina, pa je poručio roditeljima koji su kupili knjige da čuvaju račune.

Osvrnuo se Bandić u svom govoru i na dvije najveće političke stranke u Hrvatskoj SDP i HDZ.

- Hrvatska je nakon Oluje promijenila četiri HDZ-ove i dvije SDP-ove vlade, a svaka njihova pobjeda na izborima bila je za posebnu klijentelu, interese tog duopola lijevog i desnog, a gubitak za hrvatske građane. Nadam se da će na ovim izborima to ljudi shvatiti i da se neće još jednom dati ošišati kao ovce. Pozivam građane da ove dvije stranke malo lustriraju i pošalju na odmor, a onda neka te stranke održe kongres ujedinjenja, pa neka dvije godine na čelu te ujedinjene stranke bude Milanović, a dvije godine Plenković – poručio je Bandić te je konstatirao kako predsjednik HDZ-a izgleda i ponaša se kao predsjednik SDP-a, dok SDP-ov prvi čovjek po svom ponašanju i izjavama bez problema može biti predsjednik neke pravaške opcije.

Koaliciju, koja nosi naziv Koalicija za premijera, u 9. Izbornoj jedinici osim Bandićeve Stranke rada i solidarnosti čine i Narodna stranka – reformisti, Novi val, BUZ te HSS – Stjepan Radić, čiji je predstavnik Joško Kovač jedan od kandidata na listi i to na četvrtom mjestu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Joško Kovač na predstavljanju se obratio navodeći glavne probleme lošeg stanja u Hrvatskoj te načine na koji bi se problemi riješili, a Kaštelanima se obratio i Kristijan Kapović, načelnik općine Vir te nositelj liste u 9. Izbornoj jedinici.Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.