Mostovci obećali promjenu zakonskih regulativa za zaštitu hrvatske proizvodnje

BULJ I SURADNICI U KAŠTELANSKIM STAKLENICIMA
Nositelj liste MOST-a u 9. Izbornoj jedinici, Miro Bulj sa suradnicima i kandidatima na listi iz Kaštela i Trogira, danas je posjetio Kaštelanske staklenike, tvrtku koja je u stečaju i godinu dana bez ikakve proizvodnje.

Miro Bulj, Milija Baldić – Lukšić. Gordana Cvitanović i Ivan Rančić razgovarali su ovom prilikom s desetak bivših radnika, koji su ih upoznali sa svime što se događalo u ovom poduzeću, nekad među najuspješnijim poduzećima u Kaštelima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

- Prije rata bilo nas je više od 500 zaposlenih, nakon rata ostalo nas je oko 300, a zadnjih godina taj broj se spustio na tek stotinjak radnika. Tvrtka je u stečaju, proizvodnje nema, a većina radnika je na birou gdje će im uskoro završiti razdoblje u kojem su primali naknadu. Dio radnika pokušava ostvariti pravo na mirovinu, no kako tvrtka povremeno nije uplaćivala doprinose i oni su u problemima. Jedan mali dio radi za privatnike koji su u najmu dijela staklenika i to je to. Nekada smo u zimskom periodu pomagali Zračnoj luci da isplati plaće svojim djelatnicima, a danas smo tu gdje jesmo – kazali su radnici, a među njima i Dinko Čubić te Damir Klarić.

Radnici su za ovakvo stanje prozvali sve koji su od rata na ovamo vodili tvrtku, bez obzira bili oni instalirani od HDZ-a ili SDP-a, a naveli su kako su podnijeli i niz krivičnih prijava protiv odgovornih osoba. Kritike su uputili i na adresu kaštelanske gradske vlasti, posebno gradonačelnika Ivana Udovičića, za kojeg su kazali kako, iako je ranije bio njihov radni kolega, nikada nije pokazao empatiju prema događanjima u Kaštelanskim staklenicima.


Nikola Grmoja i Miro Bulj

Da je politika glavni krivac za sve što se događalo, odnosno i HDZ i SDP, mišljenja je bio i Miro Bulj, spomenuvši kako su pojedinci koji su skrivili ovakvo stanje nagrađeni radnim mjestima u Županiji, Zračnoj luci i slično, dok su radnici na cesti i prepušteni sami sebi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovom prilikom Bulj je kazao i kako će se Most posebno zalagati za strateške nacionalne interese poput poljoprivrede.

- Ovo je primjer kako se država skrbila o svom vlasništvu. Izdani su nacionalni interesi, radnici su ostavljeni na cesti a radili su u proizvodnji kojom se opskrbljivalo pola Europe, od rajčica, krastavaca, salate, cvijeća.

Most će, kao što je branio interese oko INE, štititi nacionalne interese i vezano uz poljoprivredu, jer to je bitno za državu. Kakva je to država bez proizvodnje, posebno proizvodnje vlastite hrane? Zalagat ćemo se da zakonska regulativa uredi da na policama trgovačkih lanaca, bili oni strani ili domaći, bude najmanje 50 posto proizvoda iz Hrvatske – kazao je, između ostalog Bulj, naglasivši kako je interes vratiti hrvatsku zemlju hrvatskom čovjeku te ustvrdio kako je očito krajnji cilj svih 36 hektara Kaštelanskih staklenika rasprodati i dati nekom strancu na upravljanje.

Bulj je najavio i moguću izmjenu zakonske regulative vezano uz stečajne postupke u kojima danas država naplaćuje svoja potraživanja dok radnici pri prodaji tvrtki ostaju praznih ruku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Miro Bulj ovim je putem pozvao nadležne institucije da što prije odrade svoj posao i procesuiraju kaznene prijave koje su radnici podnijeli protiv onih koji su godinama svojim odlukama odvodili kaštelanske staklenike u propast

U društvu Mira Bulja ovog je dana bio i tajnik MOST-a, Nikola Grmoja, kojeg su novinari pitali da komentira predizbornu kampanju i najnovije ankete, koje govore da će Most u 9. Izbornoj jedinici imati tek jednog saborskog zastupnika.

- Ankete pokazuju ono bitno, da je MOST treća politička opcija, a sad koliko su ankete relevantne i koliki su postoci, to nam i nije važno. Sama kampanja u kojoj se više ne raspravlja o ideološkim pitanjima, o ustašama i partizanima, već se raspravlja o PDV-u i radnim mjestima, jedan je značajan pomak u Hrvatskoj, a taj pomak omogućio je MOST svojom politikom – zaključio je Grmoja.

Sponzorirani članak

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.