Božo Petrov u predizbornom posjetu Kaštelima

UPOZNALI GA S PROBLEMIMA GRADA
Čelnik MOST-a Božo Petrov sa suradnicima, u sklopu predizborne kampanje, boravio je u kratkom posjetu Kaštelima gdje se susreo s kandidatima iz Kaštela i Trogira, koji se nalaze na listi MOST-a u 9. Izbornoj jedinici te Josipom Berketom, čija je nezavisna lista dala potporu MOST-u na predstojećim izborima.

Na rivi u Kaštel Sućurcu Petrov je s domaćinima, Milijom Baldić – Lukšić, Ivanom Rančićem i Gordanom Cvitanović te Josipom Berketom i vijećnicima s njegove liste, razgovarao o dijelu kaštelanskih problema, posebno o pitanjima iz područja komunale, nezaposlenosti, gospodarenja otpadom...

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

- Danas u Splitu te ovdje u Kaštelima, u društvu Kaštelana, upoznao sam se s glavnim problemima ovog grada, s problemima s kojima se građani svakodnevno suočavaju godinama. Upravo zbog ovakvih stvari s kojima se upoznajemo na terenu, ovu smo kampanju odlučili provoditi posjetima većem broju mjesta, gdje ćemo se sastati s ljudima i čuti njihove kritike i prijedloge, kako bi ih sutra što bolje predstavljali u Vladi – kazao je Petrov.

Jedno od pitanja postavljenih Petrovu ovog dana bilo je pitanje hoće li se MOST, u slučaju da još jednom bude sudionik u sastavljanju Vlade, prilagoditi političkoj opciji s kojom uđe u suradnju ili će pri odlukama zadržavati svoje ucrtane stavove.

- Ja bih predložio njima da se oni prilagode MOST-u, jer ne može se tražiti da MOST sklapa kompromise i bude nepošten, nek oni s nama sklapaju kompromise i budu pošteni. Važno je braniti interese hrvatskih građana, što smo i pokazali do sada, Bili smo jamac stabilnosti Vlade sve do njenog zadnjeg trenutka, dok su je drugi rušili. Nadam se da će se ljudi toga sjetiti kad dođu pred glasačke kutije, da će se sjetiti da je MOST štitio nacionalne interese i Vladu, dok je stranka koja danas kaže da joj je moto vjerodostojnost, predložila, a potom i srušila vlastitog predsjednika Vlade – ustvrdio je prvi čovjek MOST-a

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Među pitanjima Petrovu našlo se i pitanje o obećanjima pojedinaca iz redova MOST-a o povećanju plaća liječnicima, kao i pitanje o prozivkama pojedinih SDP-ovaca, kako je Most sudjelovao u zaustavljanju obrazovnih reformi i nacionalnog kurikuluma, želio ukinuti Hitnu pomoć, povećati izdavanja građana za dopunsko zdravstveno i slično.

- Upozoravam građane da sva predizborna obećanja koja su prije bila obećavana, a nisu bila ispunjena, prije izbora bace u smeće. Što se tiče prozivki, među njima i Željka Jovanovića, kojeg ste spomenuli, podsjetio bi ga što je radila njegova Vlada kad je odlučila sanirati nekoliko milijardi duga bolnica i to na način da su smijenili sve ravnatelje bolnica, da bi na kraju izgubili oko 6 milijardi kuna sve zbog njihovog načina vođenja zdravstva. Toliko o njima.
Određena obećanja da treba povećati plaće liječnicima, slažem se s njima, slažem se i da treba povećati davanja umirovljenicima i slično, no prvenstveno smatram da treba urediti sustav, normalan i pravedan, gdje ćete se racionalno odnositi prema financijama, a kad uredite takav sustav onda možete očekivati da će se povećati plaće, da će umirovljenici biti zadovoljniji. Ali prvenstveno treba stvoriti preduvjete, omogućiti da se u državi ne krade preko različitih ugovora, preko namještenih natječaja... to je nažalost, naša realna slika posljednjih 20 godina. Naravno to je ono što nam nisu dopustili i jedan od razloga zašto je pala Vlada – zaključio je Petrov.

Zanimljivo je da je ovom prilikom kaštelanski nezavisni vijećnik Ivan Kovač poklonio čelniku MOST-a bocu kaštelanskog crljenka iz vlastite proizvodnje te mu objasnio kako onaj tko pije to vino govori istinu, pa je Petrova savjetovao da čelnike dvije najveće stranke HDZ-a i SDP-a ponudi tim vinom i znat će tko od njih govori istinu u komunikaciji s MOST-om.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.