Kandidati o razlozima svog političkog angažmana na listi MOST-a

U SRIJEDU U KAŠTELA DOLAZI I BOŽO PETROV
Milija Baldić – Lukšić i Ivan Rančić, kandidati iz Kaštela na listi MOST-a u 9. Izbornoj jedinici, kao i Gordana Cvitanović iz Trogira, danas su se na brcu u Kaštel Starom družili s građanima te odgovarali na pitanja novinara.

Iako je bio najavljen, na ovom druženju nije bio nositelj liste Miro Bulj, jer nije stigao zbog obaveza na snimanju sučeljavanja na jednoj od televizija.

- Suradnju s MOST-om ostvarila sam prošle godine na izborima, kada sam bila kandidat Nezavisne liste Stipe Petrine. Kako sam u djelovanju MOST-a našla sebe i kako je to jedina opcija koja štiti nacionalne interese Republike Hrvatske, nastavila sam suradnju s njima te želim dati svoj mali doprinos, pogotovo za Kaštela i ukazati na sve probleme koje ovdje imamo – kazala je između ostalog Milija Baldić – Lukšić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ivan Rančić nacionalne interese također je naveo kao jedan od razloga zbog čega je prihvatio naći se na listi MOST-a.

- Smatram da se svi mi moramo uključit u politiku, jer ona se tiče svih nas. Ja to stalno govorim mojim studentima na predavanjima, pa tako mislim da je vrijeme da se i ja uključim na nešto veću razinu od dosadašnje. Zašto baš MOST? Zato jer mislim da MOST štiti nacionalne interese, a posebno me privuklo jer me nitko ne kontrolira što ću reći, imam pravo iznijeti svoj stav, radi se o jednoj potpuno nezavisnoj priči i mislim da je MOST jedan veliki iskorak i prilika za Hrvatsku -  ustvrdio je Rančić, a na pitanje novinara zašto baš na 14., posljednje mjesto, jednostavno je odgovorio kako je 14. mjesto zanimljiva pozicija na listi.

Potporu kandidatima MOST-a u utorak ujutro u Kaštel Stari došao je dati i bivši gradonačelnik Kaštela, Josip Berket u društvu vijećnika s njegove Nezavisne liste, kojoj pripada i Ivan Rančić.

- Ljudi su pametni i misle svojom glavom, ako smatraju da su dvije velike, dominantne političke opcije dobro radile svoj posao onda će im ponovno dati svoj glas, no ako smatraju da su potrebne neke promjene, a nisu stranački vojnici, onda će glasati za MOST. Nemamo ništa protiv ni lijevih ni desnih, ni HDZ-a ni SDP-a ali mislimo da je bogatstvo Hrvatske upravo u činjenici da nisu oni jedine opcije i nisu oni sami – poručio je Berket, a o pričama kako je u kombinaciji za Izbornu listu MOST-a bilo i njegovo ime odgovorio je kako tu nije bilo nikakvih kombinacija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

- Nezavisna lista Josipa Berketa od početka je razgovarala s MOST-om, nismo stavljali nikakve uvjete i nije bilo nikakvih dogovora. Mi smo im kazali da im se stavljamo na raspolaganje i dajemo im dva imena na nacionalnoj razini za ovu izbornu jedinicu i što god oni odlučili mi se slažemo i ništa ne tražimo – zaključio je Berket.

Kandidati MOST-a i u narednima danima družit će se s građanima, a kako je najavljeno, nakon obaveza u Splitu, na kojima će sudjelovati kandidati 9. i 10. izborne jedinice, Kaštela će nakratko, u srijedu, 24. kolovoza u 14 sati, posjetiti i Božo Petrov, koji će u društvu s građanima provesti kraće vrijeme u jednom od kafića na rivi u Kaštel Sućurcu.Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.