Od ponoći izborna šutnja, u nedjelju izbori

VIŠE BIRAČKIH MJESTA, PREFERENCIJALNO GLASOVANJE
Pred hrvatskim biračima u nedjelju su 8. parlamentarni izbori, na kojima će birači odlučiti tko će u narednom mandatu biti saborski zastupnici, te koja će politička opcija sastavi novu hrvatsku Vladu.

Najveći dio predizborne kampanje odvijao se tijekom protekla dva tjedna, a njen završetak je u noći s petka na subotu, u 24.00 sata, od kada će do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati, na snazi biti izborna šutnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Birači s pravom glasa u nedjelju će glasovati na 6574 biračka mjesta u Hrvatskoj, na 114 izbornih mjesta za 11. izbornu jedinicu izvan Hrvatske te na nešto više od 250 posebnih biračkih mjesta, u koje spadaju zatvori, socijalne ustanove, brodovi…
Građani u Hrvatskoj će odlučivati o  166 izbornih lista i nešto više od 2300 kandidata, a pravo na glasovanje u Hrvatskoj će imati nešto više od 3,5 milijuna birača upisanih u spiskove birača, prema mjestu prebivališta.

Provjerite svoje biračko mjesto

Za razliku od svih prethodnih izbora, kada je u Kaštelima bilo 18 biračkih mjesta, na ove izbore, u nedjelju od 7 do 19 sati,  građani će obaviti glasovanje na 21 biračkom mjestu, jer su Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac i Kaštel Lukšić dobili po još jedno biračko mjesto.
Popis biračkih mjesta možete pogledati OVDJE

Kako nadležni tvrde, problema u traženju biračkog mjesta kojem pojedinac pripada po novoj raspodjeli ne bi trebalo biti, jer će se nova biračka mjesta nalaziti u prostorima dosadašnjih biračkih mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zbog lakšeg snalaženja, adrese koje pripadaju pojedinom biračkom mjestu možete pogledati OVDJE

Hrvatski državljani koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u popis birača koji će se nalaziti na biračkom mjestu, na dan izbora pravo na glasovanje mogu dokazati potvrdom za glasovanje, koju izdaje nadležni ured državne uprave prema mjestu prebivališta birača.
Ured državne uprave, koji se nalazi u zgradi Gradske uprave u Kaštel Sućurcu, zbog izdavanja potvrda dežurat će u nedjelju tijekom vremena trajanja izbora.

Oko 35 tisuća birača u Kaštelima na ovim izborima odlučivat će o 14 kandidacijskih lista te, što je novina, dati i glas nekome od kandidata na tim listama.

Rezultate glasovanja u samim Kaštelima. Portal će i ove godine direktno prenositi čitateljima, a tijekom cijelog dana donosit će i informacije s kaštelanskih birališta.Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.