PREMOĆNA POBJEDA HDZ-OVOG KANDIDATA
Ivan Udovičić, kandidat HDZ-a , novi je gradonačelnik Kaštela, odlučili su tako građani u drugome krugu lokalnih izbora. Prema prvim privremenim rezultatima, na 18 biračkih mjesta, izašlo je ukupno 37,70 posto građana s pravom glasa, od kojih je  60,02  posto svoj glas dalo Udovičiću, dok je  38,00  posto Kaštelana glasalo za Josipa Berketa. Nevažećih listića bilo je 1,99 posto.

PRED NEDJELJNE IZBORE
Nakon što su prije desetak dana odlučili o vijećnicima koji će ih zastupati tijekom naredne četiri godine, Kaštelani će u nedjelju ponovo na birališta, kako bi izabrali prvog čovjeka grada između nekadašnjeg gradonačelnika i HDZ-ovog kandidata Ivana Udovičića, koji je u prvom krugu osvojio 47.2 posto glasova birača te aktualnog gradonačelnika i nezavisnog kandidata Josipa Berketa, kojem su građani u prvom krugu dali 28.1 posto glasova.

PRIVREMENI NESLUŽBENI REZULTATI LOKALNIH IZBORA
Nakon obrađenih svih 18 biračkih mjesta, vidljivo je da je u Kaštelima HDZ ostvario veliku i značajnu pobjedu, odnosno 60 posto po D'honteovoj metodi, te će u slijedećem sazivu Gradskog vijeća imati čak 15 vijećnika. Nezavisna lista Josipa Berketa ostvarila je 28 posto, odnosno 7 vijećnika dok će SDP u Gradskom vijeću i dalje imati 3 vijećnika, s ostvarenih 12 posto.

ZAVRŠNI VIDEO PRVOG DIJELA IZBORNE KAMPANJE
Šestero kandidata za gradonačelnika Kaštela, ovog je petka gostovalo u studiju Nautic radio Kaštela na predizbornom sučeljavanju, a o čemu su razgovarali i raspravljali zabilježila je Portalova kamera. Kandidati su još jednom otvorili pitanja najvećih gradskih problema, ali i još jednom nastojali slušateljima Nautic radija i čitateljima Portala pokazati zbog čega bi oni bolje vodili grad od protukandidata.

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.