Odredba o 0,0 štetna je za vinare i vinogradare

Već danima Zagrebom kruži ovakva vozačka dozvola, a jučer se pojavila i u SplituOdredba o 0,0 promila alkohola u krvi vozača ugrožava tradicionalnu kulturu pijenja vina u Dalmaciji, kao i poslovanje poduzetnika — ugostitelja, vinara i vinogradara. Stav je to poduzetnika ugostiteljske djelatnosti i "Vinum croatice" — Udruge vinara i vinogradara, o novom Zakonu o sigurnosti prometa, s kojim je novinare na jučerašnjoj presici upoznao Hrvoje Marušić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Podružnice Dalmacija. Stoga i poduzetnici podržavaju peticiju protiv stroge odredbe Zakona napominjući kako vozač sa 0,5 promila alkohola u krvi nije ništa manje (ne)uračunljiv u prometu od onog sa 0,0 promila.
Marušić se osvrnuo i na raniji početak školske godine koji Dalmaciji također nije donio dobre učinke. Vlasnici apartmana su zbog ranijeg prekida poslovanja na gubitku, a cijeli novi sustav školskih praznika ide nauštrb naše ljetne sezone, a naruku organizatorima zimovanja, ponajviše onima u Sloveniji ili Austriji, naglasio je Marušić.
Prema informacijama s presice, 28. rujna HUP-ova Podružnica Dalmacija i Ekonomski fakultet u Splitu potpisat će sporazum kojim će studenti biti uključeni u seminare Programa usavršavanja menadžera (PUMA — Split). Potpisivanju bi trebao biti nazočan i novoizabrani glavni direktor HUP-a Ðuro Popijač.
Najavljeno je i osnivanje Gospodarskog savjeta pri Ekonomiji kao i sudjelovanje znanstvenih novaka u radu tvrtki članica HUP-a.

 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.

www.crljenak.com