Prezentacija za maslinare i vinare

U ORGANIZACIJI MASTRINKE
Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u srijedu, 27. svibnja sa početkom u 19 sati u dvorcu Vitturi organizira prezentaciju na kojoj će se predstaviti inicijative usmjerene razvoju projekata lokalnih zajednica sa posebnim osvrtom na mogućnosti za poljoprivrednike.

Upravitelj Zadruge za etično financiranje Goran Jeras predstavit će Etičnu banku. Iako koncept etičnog bankarstva u zemljama Europske unije funkcionira dugi niz godina - uspješnost modela se posebno istaknula u posljednjem razdoblju krize koja nije imala negativnih utjecaja na poslovanje etičnih banaka. Kako će funkcionirati banka kojoj nije osnovni cilj profit već uspjeh projekata koje i financira i infrastrukturno prati? Kako povezati članove banke i stvoriti društvene mreže koja će osigurati uspjeh? Što će ova banka ponuditi građanima, što poduzetnicima i poljoprivrednicima?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Drugo izlaganje održati će Josip Didović iz Klisa koji će predstaviti projekt „Revitalizacija Kliškog polja“. Ideja iza ove inicijative bila je zainteresiranim građanima, uz potporu lokalne samouprave, ponuditi mogućnost čišćenje i vraćanje zapuštenog poljoprivrednog zemljišta izvornoj svrsi. Koji su rezultati postignuti, na koje su probleme naišli te kakve su mogućnosti za primjenu ovakvog modela i u drugim sredinama pitanja su na koja ćemo nastojati dobiti odgovore.

Posljednje izlaganje je predstavljanje trenutno otvorenih mjera ruralnog razvoja namijenjenih maslinarima i vinarima, te mogućnostima dobivanja EU sredstva. Izlaganje je osmišljeno kao kratka prezentacija mjera i dobri primjeri iz prakse, nakon čega će uslijediti pitanja iz publike.  Izlaganje će održati Tonči Lučić, direktor obrta Metaconsulting za poslovno savjetovanje.


 
 

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.

www.crljenak.com