Projekcija filma Dossier Zinfandel

ZA SVE POKLONIKE VINA, BAŠTINE I DOKUMENTARNOG FILMA
Društvo za očuvanje kulturne baštine Kaštela “Bijaći”, u petak 25. travnja u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, organizira projekciju dokumentarnog filma “Dossier Zinfandel”, koji je svojom tematikom privukao brojne vinare i vinoljupce, ali i poklonike baštine u drugim gradovima gdje su projekcije održane.

Početak projekcije je u 20 sati.

Inače, dokumentarac  “Dossier Zinfandel” uradak je tima iz dokumentarne produkcije HRT-a, na čelu s scenaristicom i redateljicom Milkom Barišić, a govori o povijesti vrste vinove loze koja je u Ameriku stigla u 19. stoljeću.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podrijetlo te sorte skoro dva stoljeća bilo je nepoznanica, no Amerikanka Carol Meredith, kao i hrvatski stručnjaci Edi Maletić i Ivan Pejić, tu su enigmu razriješili i DNK analizom došli do saznanja kako je zinfandel ustvari crljenak kaštelanski.

Među onima koji u filmu govore o ovoj temi su i vinari Miljenko Mike Grgich, Joel Peterson i Paul Draper te povjesničar Charles Sullivan, a njihovo viđenje cijele priče oko zinfandela i crljenka kaštelanskog, vrijedi pogledati.


 
 


Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2024. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.

www.crljenak.com